ЗАТРЕВЯВАНЕ - Къде се крие тайната на успеха...???
Здравейте приятели. Всеки от вас е виждал дворове и градини , на които тревата е безупречна, чак нереално зелена и красива. А тревата на съседа изглежда безцветна, кафява, на различни петна и с много плевели. А и двете къщи се поддържат от фирми за озеленяване. И тук стой въпроса - WHY? Каква по дявлолите е тайната на хубавата трева. Тайната никак не е проста и малко хора я знаят. Сега искам да я споделя с вас. Всяка трева има нужда от песъклива почва, поливна система (правилно изградена), различно количество вода в зависимост от температурата (на всеки 5 градуса се коригират времената на поливане), пролетно и есенно аериране, балансирано торене, анализ на почвата и хранителните вещества в нея, правилно торене, правилно косене, правлно поддръжка, пръскане с препарати при необходимост, регулиране на цвета на тревата. А ето и важните неще за изграждане на перфектна трева:
1. Скъпото тревно семе е качествено семе.
2. Семето да отговаря на почвата в градината.
3. Семето да отговаря на ослънчаването на двора.
4. Семето да отговаря на интензивността на ползване на двора.
5. Семето да е съобразено с възможността за поливане.
Това е важно при избора на тревно семе, тревен чим или хидропосев.
6. Торовете да са съобразени с вида на почвата.
7. Да се тори с подходящ тор в зависимост от сезона.
8. Да се внасят зимни торове със съдържание на фосфор.
9. Преди всяко торене да се прави анализ на почвата.
10. Да се внасят допълнителни микроелементи ако цвета на тревата не е наситено зелен (при жълта трева, при кафява трева, при червена трева, при бледозелена трева).
11. Да се мери PH на почвата, за да се знае, какви елементи да се внасят.
12. Пръскането с препарати (противогъбични) пролетта е задължително!
13. Да се спазват изискванията за пръскане на тревата написани на препаратите (колко, кога, как).
14. При всяка едва доловима разлика на тревата да се прави анализ на причината (болести, липса на влага, липса на микроелементи, преовлажняване, липса на торове и хранителни вещества).
Коментари
Публикуване на коментар