Какви щети могат да ни нанесат водите? Необходим ли ни е дренаж? Имате л...






Какви щети могат да ни нанесат подпочвените води? Необходим ли ни е дренаж? Имате ли проблем с водите? Как да се предпазим? Какви мерки да предприемем? Някой знае ли, как се прави дренаж? Отговор на тези и още много въпроси може да намерите в това видео.
Всичко, което виждате в това видео е правено и изпробвано (работи) и преди – многократно. От мен и моят екип. Тези методи са доказани, че работят за всяка градина. Доказателството е на принципа опит – грешка. Ако следваш стъпките и точната последователност на етапите и елементите, които ти даваме в това видео, то със сигурност ще научиш много нови, полезни, интересни и правилни неща, за своята градина.
Ò     Instagram  bit.ly/2Qr7pcW
Ò     Facebook   bit.ly/33rTF6Rbit.ly/33
Ò     Twitter       bit.ly/2TZXYDn
Ò     Sait            bit.ly/2TnXQ02
Ò     E-mail       magicgreenland@gmail.com
Това, което виждате в този клип е Център за изследване на демокрацията в България. Там направихме озеленяване и след известно време тревата в средата на градината започна да загнива. При проведеният анализ от наша страна открихме, че на времето там е имало воден елемент езеро – от бетон. Който в последствие е бил напълнен със земя, но всички са забравили за него. Поради тази причина и лошото качество на почвата (антропогенна). Ние предложихме да се направи дренаж на целият двор, както се прави дренаж на спортните площадки. За целта определихме начална, крайна точка и наклон на водещата тръба – дрен. Към него под формата на рибена кост пуснахме странични дрени през 4 метра. Така на практика обхванахме цялата площ на терена. Другото много важно нещо беше самият начин на изграждане на дренажа:
1.     Изкопахме каналите на дрените
2.      Поставихме геотекстил в каналите, но така че двата му края бяха по- дълги от стените на каналите.
3.     Сложихме дренажна тръба Ф110 в главният канал и направихме връзка със тръбите в страничните дрени.
4.     Насипахме с дребен чакъл (филц) тръбите, докато ги покрихме. Отгоре засипахме с по- едър трошен камък (почти до средата на канала).
5.     После пак сложихме дребен дренажен камък, но около 20 см. По- ниско от ръба на канала.
6.     Завихме геотекстила над камъните, така че те изобщо не се виждаха.
7.     Накрая допълнихме тези 20 см., които останаха с хумус до нивото на терена.
8.     Накрая положихме новата трева.

Ако искате можете да се абонирате за нашият канал, за да гледате първи всички нови неща, които правим за вашата градина. Натиснете камбанката, ако искате да получавате нотификация когато качим видео! Информираните винаги са с една крачка напред. „Бъдете първи – във всичко“.

Ако това видео ви е харесало моля харесайте го и ни пишете за препоръки и съвети. Кажете ни, какво искате да гледате във следващото видео. Може да сложите и палец нагоре, за да знаем че нещата, които правим за вас имат стойност. Благодаря.



Коментари

Популярни публикации от този блог

Овошки - пръскане, календар.

ГРАДИНА НА ПОКРИВА НА ГАРАЖА...?...