Как да променим градината - евтино, бързо и красиво?За да променим тази малка градина направихме суха река в двора. Подобно на японските градини вкарахме камъни между растенията.
Условието на клиентите беше да променим визията на градината. "Вече им била омръзнала". Тази промяна трябваше да стане за един ден, с минимален разход, за сметка на това ефекта трябваше да е Уауууу. И с опция, ако и така им омръзне после лесно да бъде възстановен старият облик на градината. За това нашето предложение за промяна беше - да направим суха река в градината, която да криволичи между растенията.
Както виждате тази промяна се случи рано на пролет, защото растенията още не бяха развързани. Но можеше да стане и по всяко друго време. Това, което направихме е:
1. Очертахме - трасирахме формата на сухата река.
2. После кантирахме с правата лопата по линията, която бяхме очертали.
3. Изкопахме на дълбочина 5 см. и махнахме тревата и земята - работихме внимателно, за да не повредим корените на растенията.
4. В подготвеното легло положихме изолация, за да не растът плевели между растенията. В конкретният случай използвахме подръчни материали - сезалени чували.
5. Отгоре положихме дренажен камък - филц до нивото на терена. Предимството на тази идея е, че става бързо, ефектно и красиво. И плюса е, че винаги може да се върне предишният облик на градината с малко средства. Самото преобразяване също не е скъпо. А и на нас новият облик на градината повече ни харесва.

Всичко, което виждате в това видео е правено и изпробвано, и преди – многократно (и доказано работи). От мен и моят екип. Тези методи са доказани, че работят за всяка градина. До правилното изграждане сме стигнали в следствие на принципа опит – грешка. Ако следваш стъпките и точната последователност на етапите и елементите, които ти даваме в това видео, то със сигурност ще научиш много нови, полезни, интересни и правилни неща, за своята градина.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Топ идея за озеленяване на малък двор с воден елемент и фонтан.

Овошки - пръскане, календар.