#Пресаждане, #торене, #поливане на #кактуси - сериозна #намеса в #живота им. ЧАСТ - 3 -






     ПОЛИВАНЕ 

    Без влага ги обричаме на мъчително съществуване Както за всяко живо същество, така и за кактусите водата е от жизнено значение. Различни твърдения, че това са лесни за гледане растения, защото не трябва да бъдат поливани, издават дълбоко невежество. Те също се нуждаят от почвена и въздушна влага, за да живеят и се развиват нормално. Вярно е, че могат да просъществуват дълго време, без да се поливат, защото поглъщат големи количества вода, която изразходват много икономично. Но в стайните условия, където са лишени от мъглите и росата, които често са основен източник на влага в родината им, без поливане ги обричаме на мъчително съществуване. 
    Много е важно да осигурим на кактусите си висока въздушна влажност през нощта. Това става чрез пулверизиране с много ситно разпръскващ пулверизатор, без да насочваме струята директно върху растенията, защото всяка задържала се капка вода в съчетание с по-хладен въздух може да доведе до тяхното загниване. Редовното поливане започва през май. 
   Най-общо казано, кактусите се поливат редовно от началото на май, ако времето е топло и слънчево. При хладно и мрачно време вода се дава съвсем пестеливо. Ако не можете да прецените дали е нужно да поливате при определени атмосферни условия, по-добре не го правете. Поливането продължава през лятото, през октомври се преустановява. Поливат се отново на пролет. Спаружените части се възстановяват с поливането.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Овошки - пръскане, календар.

ГРАДИНА НА ПОКРИВА НА ГАРАЖА...?...